Aluminium schuifpui

Wanneer u kiest voor een aluminium schuifpui, dan kiest u nadrukkelijk voor kwaliteit. Aluminium kent als materiaal zeer veer voordelen. Een aluminium schuifpui is elegant, stil en (geluid)isolerend. Tel daar nog de vlekkeloze afwerking bij op en u begrijpt waarom aluminium zo geschikt is. Los van de technische eigenschappen en esthetiek zijn de water- en winddichtheid ook een vlak waarop aluminium als materiaal uitstekend presteert.

Inbraakwerend

Aluminium kozijnen zijn ook afschrikwekkend voor inbrekers. Die wagen zich er bij voorbaat al niet aan omdat ze weten dat het erg lastig is om daarlangs binnen te komen. Dat komt omdat aluminium erg sterk is en omdat de sluiting van de schuifende delen gebeurd door een veiligheidscilinder dat is voorzien van een 4 punts-haaksluiting met massief doorlopende sluitlat in het kader. Daarbij zijn de vleugels van een aluminium schuifpui voorzien van anti-uithefblokken. Hierdoor kan de schuifpui niet uit zijn kader worden gewrikt.

Beglazing

Aluminium schuifpuien hebben een beglazing van het type HR++ glas, oftewel hoogrendementsglas volgende de richtlijnen van het KOMO-keurmerk. Het glas bestaat uit twee bladen met daartussen een gas-gevulde spouw van 15 mm en een metaaloxydelaag.

Kleuren aluminium schuifpuien

Op het moment van schrijven kunt u bij aluminium schuifpuien kiezen uit 21 kleuren. Maar door de snelle ontwikkelingen kan het goed zijn dat er, wanneer u er naar vraagt bij de schuifpuiexpert, alweer meer kleuren mogelijk zijn. De kleur is UV bestendig, kleurecht, duurzaam en krasbestendig. Het hang- en sluitwerk wordt in dezelfde kleur geleverd als de schuifpui.

Nadelen aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui heeft veel voordelen maar ook enkele nadelen. Zo zijn beschadigingen lastig te repareren en kan het bij een oud pand of huis detoneren.

Beoordeling