Hefschuifpui

De hefschuifpui is het populairste type onder de schuifpuien. De hefschuifpui is te krijgen in kunststof, aluminium en hout. Dit systeem wordt in 2, 3 of 4 vlaks uitgevoerd, maar alleen bij aluminium exemplaren kunnen meerdere delen dezelfde kant op schuiven.

Werking

Een hefschuifpui werkt precies zoals de naam doet vermoeden. Aan de binnenzijde is een groot hefhandvat geplaatst welke een halve cirkel moet draaien. Wanneer u draait tilt u de schuifpui omhoog en kunt u deze opentrekken. Wanneer de schuifpui in de gewenste positie is kunt u de hendel terugdraaien. Aan de buitenkant zit meestal geen hendel maar een eenvoudig handvat waarmee de schuifpui alleen geschoven kan worden. Wanneer u het graag wilt is het ook mogelijk om aan de buitenkant een hefhendel te plaatsen met slot.

Algemene voordelen hefschuifpui

  • Een hefschuifpui is inbraak werend.
  • Een hefschuifpui is bijzonder duurzaam.
  • Hefschuifpuien hebben een zeer lichte bediening en zijn daardoor ook eenvoudig te openen door kinderen en ouderen.
  • De rail wordt in de vloer gefreesd waardoor er geen lastige drempels zijn.
  • De bediening van een hefschuifpui is simpel.
  • Een hefschuifpui maakt weinig geluid bij gebruik.

Hefschuifpuien worden van 3 soorten materialen gebruikt

  • Kunststof
  • Aluminium
  • Hout

De kunststof hefschuifpui

Kunststof hefschuifpuien zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden, zure regen en uitlaatgassen. In de onderkant zit een beetje staalversterking om het glijden soepel te houden. Kunststof schuifpuien hoeven niet geverfd te worden en kunnen in elke kleur geleverd worden. Het grootste en eigenlijk enige nadeel van een kunststof hefschuifpui is dat deze alleen uitgevoerd wordt met mono-rail.

De aluminium hefschuifpui

In tegenstelling tot een kunststof hefschuifpui kan de aluminium hefschuifpui naast de mono-rail ook uitgevoerd worden met een duo-rail en zelfs een tri-rail. Hierdoor kunt u meer openheid in uw ruimte creƫren omdat dus 3 schuifdeuren dezelfde kant opgeschoven kunnen worden. Met name bij grote ruimtes is dat een mooie mogelijkheid. Alle overige kenmerken van een aluminium hefschuifpui zijn ongeveer gelijk aan die van de kunststof hefschuifpui.

De houten hefschuifpui

Hout geniet als materiaal nog vaak de voorkeur vanwege de uitstraling en sfeer die het een woning of pand geeft. Waar hout vroeger minder inbraak werend was dan kunststof of aluminium is dat nu heel anders. En, tegenwoordig zijn houten hefschuifpuien leverbaar in alle kleuren en zijn ze voorzien van een KOMO certificaat

Beoordeling