Houten schuifpui

Hout is en blijft een fantastisch product. Daar verandert niets aan nu er ook gekozen kan worden voor aluminium en kunststof. Hout is en blijft voor veel mensen de eerste keuze bij het aanschaffen van een schuifpui. Hout heeft een sterke eigen unieke natuurlijke uitstraling, waar aluminium en kunststof niet tegenop kunnen. Er zijn veel goede houtsoorten beschikbaar, waaronder diverse soorten hout. Bewerkt hout benadert de levensduur van een kunststof- of aluminium schuifpui. Ook op het gebied van inbraakwering voldoen houten schuifpuien steeds beter.

Voor- en nadelen van een houten schuifpui

Om u te helpen bij uw keuze voor een bepaald materiaal hebben wij hieronder de voor- en nadelen van houten schuifpuien verzameld. Het kan natuurlijk zo zijn dat u specifieke wensen heeft waarop hieronder niet ingegaan wordt. In dat geval kunt u het beste even een expert vragen naar de details.

De voordelen van een houten schuifpui

  • Een houten schuifpui brengt een stijlvolle en klassieke sfeer met zich mee. Daarom is het met name bij oudere huizen en panden de meest gekozen materiaalsoort.
  • Hout is makkelijk te schilderen in alle gewenste kleuren, dit in tegenstelling tot kunststof en aluminium schuifpuien. Dus u kunt gerust de kleur van uw schuifpui wijzigen als u naar een bepaalde tijd besluit om te kiezen voor een andere stijl!
  • Hout staat bekend om haar hoge isolatiewaarde. Hout isoleer beter dan aluminium en kunststof en daardoor kunt u besparen op stook- en isolatie kosten.
  • Beschadigingen kunt u gemakkelijk wegwerken of laten repareren.
  • Houten schuifpuien kunnen op elke maat gemaakt worden.
  • Houten schuifpuien zijn goedkoper in aanschaf dan kunststof of aluminium schuifpuien.

De nadelen van een houten schuifpui

  • Een houten schuifpui vraagt meer onderhoud dan een kunststof of aluminium schuifpui. Een houten schuifpui zal regelmatig geschilderd moeten worden.
  • Vocht en temperatuurverschillen kunnen het hout doen kromtrekken bij slecht onderhoud.
Beoordeling